februari maand van het gebit

Maand van het Gebit ACTIE!

In de maand februari kunt u met uw hond of kat op afspraak komen voor een GRATIS gebitscontrole. Het gebit wordt voor zover mogelijk nagekeken op tandsteen, ontstekingen van het tandvlees en eventuele slechte, beschadigde of losse elementen.

Ook krijgt u in de maand februari 10% korting op een gebitssanering/behandeling. Bij vertrek krijgt u een informatie pakketje mee met o.a. folders en wat lekkers!

Deze actie geldt alleen in de maand februari. Voor een gebitscontrole kunt u een afspraak maken via telnr: 010 447 3013

Tandsteen
Het meest voorkomend gebitsprobleem bij de hond en kat is tandsteen. Tandsteen ontstaat uit tandplak die wordt gevormd door bacteriën in de mond. In het speeksel zit calcium, deze reageert met tandplak tot tandsteen. Om tandplak te voorkomen moet het dagelijks weggepoetst worden. Als tandsteen is gevormd is dit niet meer met poetsen te verwijderen en zorgt het ervoor dat bacteriën zich makkelijker kunnen vestigen op de tanden.

Tandsteen in combinatie met bacteriën zorgen voor de volgende problemen:

•             Slechte adem
•             Pijn in de bek bij het eten, aanraking en spelen.
•             Kwijlen
•             Losstaan van tanden
•             Verspreiden van bacteriën door het lichaam, vooral nieren, lever, longen en hart

Om deze problemen te voorkomen is het aan te raden om dagelijks de tanden te poetsen. Dit kan ondersteund worden door aangepaste voeding.

Gebitsproblemen Kat
Naast tandsteenvorming zijn tandhalslaesies bij de kat een veelvoorkomend probleem. Bij tandhalslaesies wordt de tand door het lichaam van de kat zelf geresorbeerd (opgenomen). Dit veroorzaakt heel veel pijn en de tand kan op den duur afbreken. De oorzaak van deze aandoening is niet bekend en de therapie bestaat uit het verwijderen van de aangetaste tanden.

Gebitsproblemen Hond
Een veelvoorkomend probleem bij de hond zijn persisterende melkhoektanden. Honden kunnen hun melktanden wisselen vanaf 5 maanden. De hoektanden kunnen doorkomen zonder dat de melkhoektanden uitvallen, er zijn dan dubbele hoektanden zichtbaar. Niet alleen kan hier voedsel tussen blijven hangen, waardoor tandplak en tandsteen kan ontstaan, maar het gebit kan hierdoor ook scheef gaan staan. Ook kunnen de hoektanden in het gehemelte of lip prikken en pijn veroorzaken. Wij adviseren daarom de persisterende melkhoektanden te laten trekken om zoveel mogelijk schade te voorkomen.